Mi is KÉPezzük magunkat - Innováció és fejlődés


Manapság, amikor mindenki okostelefonokkal fényképez, gondosan megkomponált szelfiket tölt fel az Instagramra vagy a Facebookra, és kisvideókat készít a családi rendezvényről vagy a haveri összejövetelről, sokan úgy látják, hogy a fotós szakmára már nincs is szükség.

Épp ellenkezőleg! Nemhogy veszélyt nem jelent a sok lelkes amatőr, hanem ötleteikkel, újabb és újabb igényeikkel világszerte olyan fejlesztésekre inspirálják a programozókat és a készülékgyártó cégeket, amelyekkel a profik eleget tehetnek a legextrémebb kívánságoknak és kreatív, egyedi alkotásaikkal művészi szintre emelhetik a fényképezést és a filmezést.

Természetesen mi is igyekszünk meglovagolni a legújabb trendeket, ám közben nem feledkezünk meg az értékteremtő munkáról sem, amelyet a profi stábunk több évtizedes gyakorlata, szakmai tapasztalata és folyamatos képzése alapozott meg. Haladunk a korral: egy-kétévente a legmodernebb készülékekre cseréljük a már meglévő, jó szolgálatot tett gépeinket, új lencséket vásárolunk, és felszerelkezünk a legfrissebb szoftverekkel, mobil alkalmazásokkal, számítógépes programokkal, amelyekkel szerkeszthetünk, alkothatunk, újíthatunk, valamint személyre szabott megoldásokat és egyedülálló minőséget adhatunk át a kedves ügyfeleinknek és a megrendelőinknek.

Magunkat is képezzük: a hazai szakmai fórumok és a nemzetközi fotós események rendszeres résztvevőiként új ismereteket szerzünk, építgetjük kapcsolati hálónkat és tapasztalatot cserélünk más országok neves szakembereivel. Nyitottak vagyunk a különleges és innovatív megoldásokra, ezért a PostPanic lelkes, kreatív csapatától, az Adobe fejlesztőitől, programozóitól, mérnökeitől, és más, inspiráló kezdeményezés alapítóitól, ötletgyárosaitól lesünk el tippeket és hasznos fogásokat.

Ismerjük a legmodernebb kütyüket, a legnagyobb tervezői szabadságot nyújtó applikációkat, de tudjuk, hogy a technológia vívmányai önmagában nem elegendőek ahhoz, hogy a legjobbak között legyünk. Egyéni szemléletmódunkat ötvözzük a vizuális trendekkel és ihletet merítünk más művészek alkotásaiból, hogy esztétikai élményekkel gazdagabban, nyitottabban, lelkesebben vethessük bele magunkat a munkába. Amely a hobbink, az élethivatásunk és a szerelmünk is!  

Miért a Canont választottuk?

A Canon mindig is világszínvonalú eszközöket tervezett és készített, amelyek közül manapság a saját gyártású lencséké a főszerep. Működésük hasonló az emberi szemhez: a szenzor veszi át a retina, a processzor pedig az agy szerepét. A cég nemcsak a minőség töretlen népszerűségét ünnepelhette, hanem a márka életének jelentős mérföldkövét is: elkészült a százmilliomodik EF cserélhető lencse is a vállalat gyártósorán. Nemcsak azért szeretjük ezeket a kiegészítőket, mert a kialakításuknál látszik a sokéves tapasztalat és a szakértelem magas foka, hanem azért is, mert megsokszorozzák a fotós lehetőségeit, új perspektívákat nyitnak meg előtte – képletesen és szó szerint is. Így mi is részesei lehetünk annak a technológiai forradalomnak, amelyet a Canon képvisel, és napról napra magasabb színvonalon nyújthatjuk a szolgáltatásainkat.

Eddigi leghatékonyabb képzéseink, amiken részt vettünk:

Valódi színek ihlette munkafolyamatok - Rufus Deuchler
A színek nemcsak az életünk meghatározó elemei, de a dizájnban is fontos szerephez jutnak. Rufus Deuchler megismertette velünk azokat a kreatív eszközöket, amelyek az okostelefonok és a megosztott CC könyvtárak tartalmát és tudását egyesítik olyan asztali alkalmazásokkal, mint például az InDesign, az Illustrator és a PhotoShop.

Képlékeny színekkel alkotok - Maria Grønlund
Maria művészetében organikus formákat, például virágokat vegyít füsttel és a víz felszínén lebegő tintával. „Ezek a digitális rajzok elsősorban esztétikai élményt nyújtanak. A színek és az Illustrator CC technikáinak egyedülálló műhelytanulmányai, tehát a kész munkákat ezerféleképpen értelmezhetjük: nincsen jó vagy rossz megoldás. Kicsit olyan, mint amikor a felhőket bámulva nyulakat vagy bárányokat fedezünk fel a változatos formákban – csak éppen itt szándékosan hozunk létre ilyen pozitív, könnyed érzést közvetítő alkotásokat” – mondta.
Hogy hogyan készülnek ezek a képek? Maria először megformál egy körvonalat az Illustrator CC-ben (ez bármilyen természetben megtalálható alakzat lehet, de akár egy gyors irkafirka is), majd szabadon alakítgatja és árnyalja a színeit az Illustrator eszközeivel.   Az eredmény pedig: egyedi 3D-s művészi alkotások!

Első osztályú portfólió? Igen!

Az online portfólió a kreatív szakemberek karrierjének egyik alapköve. Manapság már nem elég „csak” ötletesnek lenned, azt is meg kell tanulnod, hogyan tudod magadat menedzselni, sőt, akkor vagy igazán jó, ha szerte a világban szerzel szakmabeli ismeretségeket, kapcsolatokat és barátokat. 
Hogy ellessünk néhány trükköt a nagyoktól, egy olyan angol nyelvű kurzuson vettünk részt, ahol megtanultuk, hogyan használjuk a Behance felületét, miként találjunk a segítségével ifjú tehetségeket, hogyan mutassuk be a saját munkánkat és milyen módszerekkel leljünk rá a jövőbeni szakmai partnereinkre, akikkel kölcsönösen inspiráljuk egymást.
A Creative Cloud felhasználóiként azonnali visszajelzést is kapunk itt társainktól és a szakma krémjétől az új projektjeinket illetően.
Michael Chaize, Creative Cloud guru bevezetett minket a Behance világába:

  • már tudjuk, mi az a Behance (nem csak egy közösségi oldal), mire jó és hogyan használják a profik,
  • hogyan készítsünk elsőrangú portfóliót (tippek bennfennteseknek, hogy mitől döglik a légy),
  • videó, audió és nagyfelbontású képek a honlapon – a legjobb minőség megfelelően tálalva,
  • hogyan készítsenek a Creative Cloud-osok csúcskategóriás bemutatkozó oldalt a ProSite segítségével, és
  • hogyan hozzuk ki a legtöbbet a Benhance-ből mobil applikációink és a számítógépes alkalmazás használatával.

Eszement illusztrációk – Mesterkurzus David Cousens-szel

Tisztában vagyunk kivételes helyzetünkkel (jogos az irigykedés), amiért David Cousens mestertől tanulhattunk forradalmian új illusztrációs technikákat.
Mindig mohón faltuk David digitális művészetről szóló könyveit, és csodálattal adóztunk munkáinak, ha felfedeztük őket egy-egy reklámban, egy brand neve mellett, vagy concept art kampányokban. A stilizált formákat felvonultató illusztrációiban a Kelet és a Nyugat találkozik, képei dinamikusak, látványosak, drámaiak és néha egészen szürreálisak. „The Mighty Pencil” (A nagyszerű ceruza) non-profit szervezet tagjaként profi illusztrátorokkal dolgozik együtt, hogy közös projektjeiket szerte a világon népszerűsítse. Fantasztikus ember, nem igaz?
Úgyhogy kapva kaptunk az alkalmon, és csatlakoztunk Davidhez, hogy a kreatív ötletek áramlását új mederbe terelve innovatív megoldásokkal lephessük meg mi is ügyfeleinket!

Alkoss úgy, ahogy eddig még soha! – Mesterkurzus á la Michael Chaize és Rufus Deuchler

Ma már nem meglepő, ha egy kreatív szakember először a telefonján ötletel, és csak utána nyergel át az asztali számítógépre. Mi is ebben a cipőben járunk, ezért jelentkeztünk Michael Chaize és Rufus Deuchler képzésére, ahol tabletes és okostelefonos kulisszatitkokba avattak be minket a kreatív guruk. Már tudjuk, hogyan lehet a leghatékonyabban összekapcsolni a Photosopot és az Illustratort ezekkel az eszközökkel, hogy a fejünkben megszületett kép pontos mását varázsolhassuk a képernyőre.
Az Adobe Creative Cloud appekkel ráadásul már profi illusztrációk és kompozíciók is leskiccelhetők, amelyeket aztán a CreativeSync segítségével egy gombnyomással a Photoshop vagy az Illustrator programba küldhetünk, hogy ott végezzük el az utolsó simításokat a munkánkon.
Immár mi is készen állunk, hogy bármikor és bárhol lejegyezzük a spontán ötleteket, vagy megrendelőink kérésére akár útközben is vázolni tudjuk elképzeléseinket, kreatív megoldásainkat!

Scott Belsky elárulja, hogy miben legyél tehetségtelen!
(Rendhagyó karrierépítő tréning bevállalósoknak)

Soha nem lehetünk mindenben a legjobbak – ezt el kell fogadnunk! A kiváló szakember azonban tudja, hogy a karrierje során vagy akár az egyes megbízásai alatt melyek azok a területek, amelyekre kiemelten érdemes odafigyelni, hangsúlyozni és a saját erősségeinkkel felturbózni. Nem árt, ha mások vagyunk, és valami újat mutatunk! Ez a kompetitív előny a sikerünk kulcsa.
A 99U előadásán a Behance társalapítója, Scott Belsky mesélt nekünk arról, hogy az olyan nagy cégek, mint például az Apple és a Southwest Airlines hogyan használják ezt a stratégiát a hosszú távon elérhető és elért eredményeik megalapozásához.  A kompetitív előny megtalálása azonban csak az első lépés: az is lehet, hogy amint felfedezzük egyedi jellemzőinket a rohamléptekkel változó, globalizálódó világban, máris újabb oldalunkat kell hangsúlyoznunk a siker érdekében.
Tudatában kell lenni annak, hogy kik vagyunk, mit akarunk, és mire vagyunk képesek, az önismeret és a tudatosság Belsky szerint az egyetlen mindenkiben rejlő előny, amely a versenytársai fölé emelhet valakit.

Mesterkurzus a PostPanicnél, a VASÁRNAPOKat megalkotó kreatív csapatnál

A PostPanic egy amszterdami székhelyű holland hibridfilm-készítő vállalat. A Mischa Rozema és Jules Tervoort által 1997-ben alapított cég ma már több márkanév büszke tulajdonosa: a PostPanic (reklámfilm), a PostPanic Pictures („egész estés” film) és a Panic Program (feltörekvő tehetségek támogatása) szülőatyja. Sőt, a PostPanic évente kétszer otthont ad a PanicRoom elnevezésű rendezvénynek is.
Hibridfilm-gyártóként a PostPanic az integrált, vegyes média termékekre specializálódott, amelyekhez a szervezet elkötelezett producerekből, mozgástervezőkből, szerkesztőkből és VFX-művészekből álló profi stábja adja a nevét és a szaktudásának legjavát a felvétel és az utómunkálatok során. A PostPanic nemcsak az ügynökségekkel, de közvetlenül a brandekkel is együttműködik azért, hogy maradandó vizuális élményt nyújtó, látványos és mesterien megalkotott projektek születhessenek. A PostPanic Pictures büszkén mutatja be a VASÁRNAPOK című játékfilmet a PostPanic társalapítója, Mischa Rozema rendezésében. A rövidfilm többek között a nemzetközi önkéntes Kickstarter közösség tagjai által felajánlott 50 ezer dolláros támogatás segítségével jöhetett létre.  Jó szórakozást!

Élőben a NAB-ról: Megújul az Adobe Pro videóeszköztára

Jason Levine, a nemzetközi promóciós üzletág vezetője mutatja be a legfrissebb, teljesítményt fokozó és az együttműködést még szélesebb körben lehetővé tévő technológiai újításokat, valamint azokat az innovatív munkafolyamatokat, amelyek magasabb szintre emelik a szervezeti koordinációt. Ő már tudja: a felhő alapú kreatív munka, a Creative Cloud folyamatos frissítései által mindig naprakészek lehetünk. Jason is részt vesz a NAB (az amerikai műsorszolgáltatók országos szövetsége), valamint a filmes szakemberek Las Vegasban rendezett legnagyobb konferenciáján, ahol tájékoztat minket a legfrissebb fejleményekről. Csetelj te is élőben Jasonnel az előadás alatt, és legyél az elsők között, akik megismerkedhetnek ezekkel a fantasztikus új eszközökkel!

„Lesd el a nagyoktól!” Mesterkurzus: Forgass tükörreflexes géppel és készíts belőle filmet!

Csatlakozz Michaël Chaize Creative Cloud-szakértőhöz, aki megmutatja, hogyan vedd fel és szerkeszd meg életed első filmjét a Premiere Pro segítségével! Nemcsak a videóvágás alapjait tanulhatod meg, de olyan trükköket is elleshetsz tőle, amelyektől igazi mozihatású lesz a filmed. Manapság egyre többen készítenek tükörreflexes fényképezőgépekkel (például Canon 7D-vel) mozgóképet, ezért a képzés igyekszik kielégíteni a különböző igényeket amatőr és profi szinten is. Szó lesz a színhatásokról, az audió optimalizálásáról, a lassított felvételről, valamint a profi címadásról és feliratozásról is.

Közkívánatra! Thor visszatér! – Mesterkurzus Chad Lewis-szal

Már ismeritek a történetet: Chad volt az a fiatal, ambiciózus diák, aki az Adobe és a Marvel felkérésére a képregény egy különleges kiadásával lepte meg a rajongókat. Egy végtelenül közvetlen ember; azután, hogy megalkotta a Bosszúállók hősét, Thort, összeült velünk egy kreatív workshopra, hogy bemutassa munkamódszerét és a skiccelési technikáját. Na persze, nem elégedtünk meg ennyivel – hol maradnak a színek? Ezért nemrég immár másodszor találkoztunk, hogy beavasson minket a színezés és árnyékolás rejtelmeibe, és megmutassa, hogyan nyerték el végső formájukat az általa megálmodott karakterek, szerethető hőseink.

Ilyen a tökéletes kompozíció – Nem győztünk jegyzetelni Mario Sánchez Nevado mesterkuzusán

2015 novemberében és decemberében a világ legnevesebb compositing artist-jai (talán kompozit művésznek vagy a kompozíciókért felelős alkotóknak nevezhetjük őket, bár ez sem adja vissza azt a széles tevékenységi kört, amelyet munkájuk lefed) gyűlnek össze, hogy átadják tudásuk legjavát az érdeklődő fiatal tehetségeknek. Megtiszteltetés, hogy mi is a lelkes szakemberek csapatát erősíthettük ezeken a nemzetközi találkozókon, és magától Mario Sánchez Nevadó-tól, a híres spanyol független illusztrátortól tanulhattunk. A végső dizájnért és a tökéletes összképért felelő guru imád olyan projektekben dolgozni, ahol nagyszerű emberek nagyszerű történeteit mesélik el, így nem véletlenül került be az Adobe Photoshop 25. születésnapjára készült, Emmy-díjra jelölt Dream On című videó alkotógárdájába.


 
 
 
 


 
 
 
 


Kapcsolat

Cím: 8000 Székesfehérvár, Horvát István u. 14.
Tel.: +36 (70) 671 0005
E-mail: office@albawolf.com
Facebook: AlbaWolfPhoto
Twitter: AlbaWolfPhoto
Instagram: peti07
Adószám: HU14365412
Adatvédelmi nyilvántartási szám:
NAIH-60108/2012. 


TE is szeretnél lenyűgöző szelfiket
készíteni, sőt még
KEDVEZMÉNYKUPONT
is nyerni?


Rendeld meg INGYEN a „15 póz és trükk a lenyűgöző szelfihez” című e-bookot,
Iratkozz fel hírlevelünkre és NYERJ 3.000 HUF értékű kedvezménykupont.


Megrendelésemmel feliratkozom a hírlevélre és elfogadom az Adatkezelési Nyilatkozatot!

"Köszönet az Alba Wolf Photo-nak a családunkról és a szeretett lovunkról, Aramisról készült fantasztikus fotókért. Számomra a legszebb pillanat az volt, mikor a kis családom (párom, kisfiam, a lányok + a kedveseik) profi stúdióban kisminkelve családias hangulatban egy kellemes délutánt tölthetett el."
   Borz Zsuzsa, Sanyi